Az egészséges, formás testért, a szófogadó mérlegért

Mérlegidomár

Mérlegidomár

8 FONTOS TÉNYEZŐ, AMIT ÉRDEMES FIGYELEMBE VENNED, HA FOGYNI AKARSZ

2022. október 13. - Gyarmati Györgyi Mérlegidomàr

Te is sokféle diétát kipróbáltál, hogy TOP formába hozd magad? Csapongtál egyik módszertől a másikig? Mindent elolvastál a témában és kerested a legújabb ötleteket, csodabogyókat, megoldásokat és mégsem tudtad elérni vagy megtartani az áhított állapotot? Úgy érzed, hiába futod a köröket, teszel meg mindent, nem éred el a kívánt eredményt? Ez bizony sokakkal előfordul.

A testünk működése bonyolult dolog. Sokat tudunk róla és talán még többet még nem. Egyéni eltérések is bőven akadnak. Különböző az életritmusunk, szokásaink, tolerancia szintünk, ingerküszöbünk, komfortzónánk, ízlésünk és más dolgokat tudunk elfogadni reálisnak. 

Ha le akarsz fogyni vagy egészségesebb életmódot akarsz kialakítani, a csapongás helyett van néhány alap dolog, amit érdemes szem előtt tartanod:

1. Használd a józan eszed!

2. Kerüld a szélsőségeket!

3. Mérlegeld a választásod hosszú távú fenntarthatóságát és  következményeit is!

4. Törekedj a kiegyensúlyozott táplálkozásra!

5. Ne csak a kalóriadeficitre fókuszálj, hanem a tápanyagok bevitelére is!

6. Ne éhezz!

7. Légy türelmes. Ha egy program mellett letetted voksodat, minimum 3 hónapig csináld végig!

8. Figyeld a tested jelzéseit mi jó Neked, mi nem!

A jó választással szuperül fogod érezni magad, lesz energiád, nem éhezel, eléred a célodat és meg is tudod tartani. A rossz választás is hozhat "eredményt" - ha ezt a fogyásban méred - , de ha pár nap után is kellemetlen tünetekkel társul, akkor lehet, hogy nem az a Te utad. 

A kellemetlen tünetek (energiahiány, emésztési gondok, puffadás, bőrproblémák, hányinger, émelygés, éhség stb) akár normálisak is lehetnek, mikor tisztul, méregtelenít a szervezet, hirtelen elhagyod a cukrot vagy drasztikusan megemeled a rostbeviteledet. 

Ezért jó, ha van melletted valaki, egy szakember, akiben megbízol és aki már sok embert végigvezetett ezen az úton és tud segíteni, hogyan küzdheted le a kezdeti nehézségeket, min változtass, hogy az életmódváltás ne gyötrelem, hanem egy izgalmas kaland legyen.

Én nagyon örülök, hogy egy kitaposott úton mehetek, nem kell kísérletezgetnem.

Ebben tudok Neked is segíteni, ha elfogadod.

Addig is csatlakozz a ➡️➡️➡️  Mérlegidomár Facebook csoporthoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegidomar.blog.hu/api/trackback/id/tr6517953604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása