Az egészséges, formás testért, a szófogadó mérlegért

Mérlegidomár

Mérlegidomár

A HALOGATÁS A VÁLTOZÁS HALÁLA

ÉLET A "MAJD" ÁLOMVILÁGÁBAN

2022. december 10. - Gyarmati Györgyi Mérlegidomàr

Mindig elbűvöl, hogy milyen kifejező a magyar nyelv.

 

Te is úgy véled, hogy mindjárt itt a karácsony, már nem érdemes változtatni az életmódodon, rengeteg a tennivaló, aztán úgyis jól teleeszed magad minden földi jóval? Most már felesleges bármit tenni. Majd januárban!

 

Ez óriási tévedés!

 

Bár úgy érezheted, hogy eldöntötted, majd januárban változtatsz valójában ez egy jól megfogalmazott HALOGATÁS. 

 

A halogatás sajnos olyan métely lehet a Te életedben is, ami könnyen szokássá válhat és rátelepedhet a mindennapjaidra. 

 

Kezdődhet azzal az ártatlan gondolattal, hogy - Nem viszem le a szemetet, majd holnap, - és ha ez egyre több dologra "megoldást" jelentő eszköznek bizonyul, akkor egyre távolabb visz a fontos céljaidtól és ez hihetetlen mértékben rongálja az önbecsülésedet. 

 

Ez beindít egy ördögi kört és még távolabb kerülsz a céljaidtól. Végül már célokat sem mersz kitűzni, hanem megmaradsz egy - De jó lenne! - álomvilágban, mint oly sokan.

 

A tapasztalat azt mutatja, aki nem képes először fejben elköteleződni és megtenni az első, akár picike lépéseket MOST, annak januárban, hétfőtől, majd ha…is csak tiszavirág életű lesz az elhatározása.

 

És az sem mindegy, hogy a januárt a jelenlegi formádban köszöntöd vagy megint 3-5 kilóval több leszel, mint tavaly. Ugye?

 

A változtatásra a legjobb időpont a MOST. 

 

De mit tudsz tenni most? A karácsonyi finomságokról, gondolom, Te sem szívesen mondanál le.

 

Kezdj el pár dolgon változtatni. Szinte mindegy, hogy mik ezek, csak kezdd el most. Ne várj vele! Ezek lehetnek apró lépések is, a lényeg, hogy indulj el azon a helyes úton, ami az egészséged felé visz. Ne csak olyasmiben gondolkodj, hogy mit nem teszel, eszel mostantól, hanem, hogy mit csinálsz másképp, mit iktatsz be az életedbe.

 

Lehet, hogy nem lesz még átütő erejű a változás, ha tényleg minimális a változtatás, de hidd el, ez is számít. Lemehet pár kiló, elkezdenek kialakulni az egészséges szokásaid, elindul a változás és jobban érzed magad tőle. Büszke leszel magadra és lehetsz is. Akkor is, ha messze még az áhított forma és állapot. Megteremted azt az alapot, amire lehet építeni. Bebizonyítod magadnak, hogy képes vagy változtatni.

 

Mondok néhány példát, mit tehetsz:

Ha kevés vizet iszol, figyelj rá, hogy emeld a mennyiségét. Mindig egy kicsit többet.

Ha sokat kávézol, hagyj el egy egyet. Majd még egyet. Ha nem mozogsz, minden nap iktass be valamit, pl. lift helyett gyalog menj fel az emeletre; nyomj minden nap 10 fekvőtámaszt; sétálj fél órát… bármi lehet, csak tedd meg minden nap. Váljon szokásoddá. Reggelizz, ne csak egy kávéval indulj el otthonról. Ha egész nap nem ettél, este pedig jól bekajáltál eddig, tervezd meg, mikor fogsz ebédelni és legyen nálad legalább pár falat tízórai és uzsonna. Ha sok kenyeret eszel, csökkentsd a mennyiségét. Ha általában sokat eszel, használj kisebb tányért, csapd be a szemed. Kerüld el az utcai árusokat, pékségeket….

 

Ha szeretnéd felgyorsítani a folyamatot, biztosra menni és a fenti elveket megtartva, de szakértői támogatással, személyre szabottan elindulni a változás útján, akkor keress bátran, szívesen segítek.

 

Csatlakozz a a Mérlegidomár Facebook csoporthoz és/vagy foglalj időpontot egy 30 perces, díjmentes, tényfeltáró konzultációra az alábbi linken.

 

https://calendly.com/kuldetesmentor

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegidomar.blog.hu/api/trackback/id/tr4217999000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása