Az egészséges, formás testért, a szófogadó mérlegért

Mérlegidomár

Mérlegidomár

A SÖRHAS ÁRNYÉKOS OLDALA

2022. november 05. - Gyarmati Györgyi Mérlegidomàr

Uraim, bárki mondta Nektek, hogy a sörhas szexi, férfias, nincs vele semmi baj, és 100 kg alatt amúgy sem férfi a férfi csak karácsonyfadísz, bizony csúnyán átvert. 

Nem szándékosan, hisz csak egy szubjektív véleményt közölt vagy ezzel vigasztalt. Lehet, hogy neki így is tetszel, de ne hidd, hogy ez a Te szempontodból rendben van!

"- Miért? Én nem vagyok kövér! Vékony a karom, meg a lábam. Na jó van egy kis pocakom, de kinek nincs az én koromban!? 

- Nincs semmi bajom. Ok, szedem a vérnyomáscsökkentőt, meg kicsit magas a koleszterinem és az orvos szekál, hogy a cukorra is figyeljek oda, de amúgy minden rendben velem…"

Hallottad már ezt valahol? Esetleg Te is ezzel áltatod magad?

Nézzünk szembe a tényekkel:

A "szexi" pocak magas belső zsírra enged következtetni és ez bizony komoly egészségi kockázatot hordoz. A hasi zsír/ zsigeri zsír/ visceralis zsír - nevezhetjük sokféleképpen - a belső szervek közötti zsírréteget jelenti. Ez mindenkinek van és minimális mennyiségben védelmi feladatot lát el. Ha azonban túl sok van belőle, és a szervek is elzsírosodnak, nem tudnak normálisan, rendeltetésszerűen működni. Elzsírosodhat a szív és az erek is. 

Te is tudod, hogy ez nem jó dolog. Szív- és érrendszeri betegségek, magas koleszterinszint, vérnyomás problémák, cukorbetegség alakulhat ki, hogy csak a klasszikusokat idézzem. Arra most nem térek ki, de Te már talán megtapasztaltad, hogy bizonyos pocakméret vagy a túlsúlyból fakadó betegség a hálószobában is okozhat nehézséget.

Míg a test egyéb részein található zsírréteg esztétikai kérdés - és szubjektív, hogy kinek mi tetszik -, addig a magas hasi zsír egészségi kockázatot jelent, ezért komolyan kell venni!

A lustábbak számára jó hír, hogy nem hasizom gyakorlatok hatására fog eltűnni.

Ez bizony a helytelen táplálkozás miatt alakult ki, így megfelelő étkezéssel lehet helyrehozni. Ha rendbe teszed a táplálkozásodat, megszabadulhatsz a pocakodtól és hidd el, ugyanolyan szexi leszel a párodnak. Sőt!

Ráadásul jó eséllyel az egészségi problémáid is csökkennek vagy rendeződnek.

És hölgyeim, a női pocakkal ugyanez a helyzet.

Ha sok más érték mellett kíváncsi vagy a hasi zsírod mennyiségére, első lépésként jelentkezz be egy testanalízisre és táplálkozási tanácsadásra vagy csatlakozz a Mérlegidomár Facebook csoportomhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegidomar.blog.hu/api/trackback/id/tr2117970518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

]{udarauszkasz 2022.11.06. 19:11:13

Jo,es akinek hasa van,mint nekem,az mit csinal?
Antialkoholista vagyok, sok zoldseget eszem,es ugy nem eszem altalaban egeszsegtelenul.

Gyarmati Györgyi Mérlegidomàr 2022.11.06. 19:26:10

@]{udarauszkasz: Köszönöm a hozzászólást. Nagyon örülök, hogy próbál egészségtudatosan élni. A "sörhas" nem (csak) a sörtől van. Látatlanban nehéz pontos választ adni, valahol mégis a táplálkozásban kell a bibit keresni. Ha szeretne megoldást találni a problémára, csatlakozzon a Mérlegidomár Facebook csoportomhoz és kérjen személyes konzultációt.

arthurthedent 2022.11.07. 20:46:50

A "sörhas" nem "hasi zsír". A sörhas az idült alkoholistáknál figyelhető meg, a belső szervek közt felgyülemlett víz miatt kiöblösödik a has, miközben elhízásról szó sincs.

Az, hogy a hasi zsírt "sörhasnak" nevezi a köznép egy tévedés, amit ez a cikk is terjeszt.

"A túlzott alkoholfogyasztás ascites szindrómát okozhat (folyadék felhalmozódása a hasban). A folyadék felhalmozódása következtében az ilyen állapotú embereknek általában kiemelkedő hasuk van. Ez az állapot csak azokban az emberekben nyilvánul meg, akik túlzott alkoholt fogyasztanak."

hu.koshachek.com/articles/a-sorhas-a-medlife-mitosza-2.html

Gyarmati Györgyi Mérlegidomàr 2022.11.07. 21:18:33

@arthurthedent: Köszönöm a hozzászólást. Majdnem teljesen egyetértek Önnel. A sörhas valóban nem a hasi zsír. Ezért írtam azt, hogy: A "szexí" pocak magas belső zsírra enged következtetni...
Ugyanis a tapasztalat azt mutatja, hogy a legtöbb esetben, ahol pocak van, a hasi zsír is magas és ez az életmódból adódik, ahogy az Ön által említett cikk is megerősíti.

A köznyelv a pocakot nevezi sörhasnak és ez a blog átlagembereknek szól, így mindenki érti, miről van szó.

Abban talán egyetérthetünk, hogy akinek van pocakja, az nem feltétlenül alkoholista - mielőtt a magyar lakosság jó része felhördülne.

Az Ön által említett ascites szindróma, ami a túlzott alkoholfogyasztás következménye lehet, nem ennek a cikknek a tárgya.
süti beállítások módosítása