Az egészséges, formás testért, a szófogadó mérlegért

Mérlegidomár

Mérlegidomár

A TE TESTED IS IGAZI TÚLÉLŐ?

Mi mindent bír ki, amit teszel vele?

2022. szeptember 25. - Gyarmati Györgyi Mérlegidomàr

Sokan azt gondolják, hogy ami gyors eredményt ígér vagy hoz, az biztos jó megoldás. Biztos vannak olyan területek, ahol ez igaz, de úgy gondolom, az egészségünkkel kísérletezgetni nem a legokosabb dolog, azzal együtt, hogy kísérlet mindig is zajlott. A fejlődéshez szükséges kísérletezni, új utakat keresni, felderíteni. Az emberi szervezet nagyon bonyolult, talán ez az oka, hogy oly sokfèle megközelítéssel találkozhatunk a táplálkozáshoz fűződően. 

Az ellentmondásos módszerek között ezért oly nehéz eligazodni és jól dönteni.

Az emberi test pedig sok mindent kibír. Igazi túlélő.

Túléli a hízlalást, a koplalást, a rendszertelen evést, a kevés folyadékfogyasztást, a divatdiétákat, az eszement fizikai megterhelést, a tunyulást, a böjtöt, a reggeli kihagyását, a falásrohamokat, ünnepek idején a rosszullétig folyó zabálásokat, a szénhidrát megvonást, a zsírt-zsírral evést, az egész napi csipegetést, a szélsőséges diétákat, a fogyis csodabogyókat, a "kitudjamibőlvan" vödrös fehérjéket, a "működj másképp" üzemmódra kényszerítést, az indokolatlanul felírt vagy csak reklàm hatására bekapkodott gyógyszereket és még egyéb dolgokat, amit teszünk vele.

Hogy kinek mi helyes vagy ártalmas, azt az eltelt idő igazolja vissza. Lehet, hogy rövid távon kedvezőek a hatások, jól érezzük magunkat tőle. Azt gondoljuk: Ez az! Ez a nekem való, hisz fogyok/ jól érzem magam /vagy éppen még semmi gondot nem okozott, amit tettem a testemmel. Na nem azért, mert az jó neki, hanem mert igazi TÚLÉLŐ. Ezt is kibírta. Na, jó, lehet, hogy vannak bizonyos jelek… , de azt megmagyarázzuk. Pro és kontra tudunk érvelni amellett, amit csinálunk, igaz?

Arra biztatlak, hogy a JÓZAN ÉSZ alapján dönts arról, hogy mit teszel a testeddel és vedd figyelembe azt is, hogy hosszú távon mit okozol vele. Az egészség egy törékeny dolog és mint egy vázát, ezt is meg tudjuk "ragasztgatni", de sosem lesz olyan, mint volt. Ezt persze fiatalon, még egészségesen nehéz elhinni, amikor az ember azt hiszi, hogy golyóálló, de kérdezz meg beteg embereket.

A józan ész és a tapasztalatom alapján azt gondolom, a kiegyensúlyozottság jobb, mint a szélsőség. Ezt képviselem. 

Te mit gondolsz erről?

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegidomar.blog.hu/api/trackback/id/tr6717938748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása