Az egészséges, formás testért, a szófogadó mérlegért

Mérlegidomár

Mérlegidomár

KÉT TÉVES GONDOLAT, AMI VAKKÁ TESZ AZ ÉLETMÓDODDAL KAPCSOLATBAN

2023. január 19. - Gyarmati Györgyi Mérlegidomàr

Egy ügyintézős napon a várakozás során akaratlanul fültanúja voltam két középkorú hölgy hosszas párbeszédének. Most futottak össze sok év után, volt miről csevegniük, kivel mi történt, merre haladt az életük, milyen változások történtek benne. Sok személyes témát is érintettek és valami megütötte a fülem.
Egyikük azt mondta, vele minden rendben, jól van, majd kesőbb a legnagyobb természetességgel hozzátette, hogy vérnyomáscsökkentőt szed 13 éve, de ki nem, az ő korában. (45-50)
Aztán beszélt arról, hogy nem nagyon mennek sehova, mert a gyerekek születése után (a "gyerekek" 25 és 27 évesek) rajta IS maradt a 30 kiló és nem nagyon tud gyalogolni, fullad. De ez nem gond, mert a férjének így is tetszik, családi házba költöztek, már nem kell lépcsőznie és vettek neki egy kis kocsit, hogy azzal közlekedjen. Minden rendben van és az antidepresszánssal, amit 6 éve szed, egész jól érzi magát. Nevetve hozzátette, hogy az irodában többen is szednek bogyókat, versenyezni szoktak, hogy ki melyiket és mennyit…
Mi van?! Felkaptam a fejem, bekapcsolt benne a vészvillogó.
Ez az ember azt gondolja, hogy ez így rendben van, ez így normális.
Ez bizony nincs rendben!
Sajnos azt látom, hogy KÉT TÉVES GONDOLAT nem csak ezt a hölgyet TETTE VAKKÁ AZ ÉLETMÓDJÁVAL KAPCSOLATBAN. Lássuk csak:
Ha Te is úgy véled, hogy AZ A PROBLÉMA, AMI RÉGÓTA FENNÁLL, AZ MÁR NEM IS PROBLÉMA, akkor érdemes felülvizsgálnod ezt a gondolatot.
Ha azt hiszed, hogy AZ A PROBLÉMA, AMI SOK EMBERT ÉRINT, AZ TELJESEN RENDJÉN VALÓ, akkor tévúton jársz.
Lehet persze homokba dugni a fejed, de ettől még a probléma probléma marad, mégpedig a Tied. Túlsúllyal élni, gyógyszereket szedni, fulladni, korlátozva lenni a mozgásban, kirekesztettnek lenni egy csomó tevékenységből, kalandból önmagában sem jó dolog, de ámítani magunkat, hogy ez így természetes és jól van, na az az igazi önbecsapás.
Számomra ez főleg azért bosszantó, mert ez ellen lehet tenni. Tudom, hogy sokszor kényelmesebb széttenni a kezeket, hogy "ez van, ezt kell szeretni", mint változtatni az életmódon.
A változtatás rövid távon kényelmetlen, a változatlanság hosszú távon.
A változatlanság rövid távon kényelmes, a változtatás hosszú távon.
Te mit szeretnél?
Én mindenkinek azt javaslom, hogy ne mondjon le magáról.
Ha túlsúly van rajtad, szabadulj meg tőle! Nem számít, hogy könnyen megy vagy nehezen, a lényeg, hogy visszanyerd önmagad. Az egészségesen visszaszerzett optimális testtömeg általában magával hozza a test optimális működését, gyógyszerek nélkül.
Milyen érzés lenne, letenni az állandóan magaddal cipelt 5-10-20-30 kg-os "bőröndöket"? Könnyebbnek éreznéd magad? Csinosabbnak? Fittebbnek? Egészségesebbnek? Hát persze!
A TEST CSODÁKRA KÉPES, HA JÓL BÁNNAK VELE!
Sajnos nincsenek csodaszerek, varázsvessző és ráolvasás.
Viszont van életmódváltás!
Ha okosan szabadulsz meg a feleslegtől, koplalás, sanyargatás nélkül, biztosítod a tested számára a szükséges tápanyagokat, nem kényszeríted egyik percről a másikra drasztikus változtatásra, hanem lépésről lépésre életmódot váltasz, akkor hosszú távú eredményre számíthatsz és nem kárászéletűre és jojózásra, mint a fogyókúráknál.
Ha tetszik az ötlet, de nem tudod, hogy fogj hozzá, ha szeretnéd elkerülni a vargabetűket, ha eleged van a kudarcba fulladt próbálkozásokból, a lehető legegyszerűbbé akarod tenni a változás útját, akkor keress bátran és segítek.
Első lépésként csatlakozz a Mérlegidomár  csoporthoz, ahol sok hasznos tippet kapsz, amivel TOP formába kerülhetsz.
Mit szólnál egy 30 perces, díjmentes tényfeltáró konzultációhoz, hogy visszaszerezd az éleslátást az életmódoddal és az állapotoddal kapcsolatban?
Erre itt tudsz jelentkezni:
⬇️⬇️⬇️

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegidomar.blog.hu/api/trackback/id/tr8318029720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása