Az egészséges, formás testért, a szófogadó mérlegért

Mérlegidomár

Mérlegidomár

CSÚF IGAZSÁG AZ ÖNFELÁLDOZÁSRÓL

Ne legyél önmagad adósa!

2022. október 29. - Gyarmati Györgyi Mérlegidomàr

Te is úgy gondolod, hogy mások érdekeit előtérbe kell helyezned és önfeláldozónak kell lenned, mert ezt így illik? Ha szülő vagy, ez bizonyos mértékig helyénvaló és természetes - erről később még fogok talán írni -, de ez a jelenség nem ritkán fordul elő egyéb társas kapcsolatokban is.

Ha állandóan így teszel és teljesen háttérbe szorítod a saját szükségleteidet mások valós vagy vélt igényeiért, miközben elhanyagolod magad, a külsőd, a táplálkozásodat, az egészségedet, a mozgást, a hobbidat, az "én idődet", a pihenést, a barátaidat, akkor egy idő után végül feladod az igazi éned, kiégsz, boldogtalanná válsz. 

Pedig mennyi mindent ígértél magadnak! Emlékszel? "Biztos nem lesz akkora hasam, mint apámnak volt!", " Én aztán nem hízok el, mint anyu!", "Rendszeresen járok edzeni", "Megtanulok…", "Mindig csinosan megyek munkába", "Lefogyok 10 kilót", "Minden nap alszom legalább 7 órát"....

Kérdem én, kivel van a legeslegfontosabb kapcsolatod az életedben? Ki az, aki születésedtől mindig veled van és akire mindig számíthatsz, bármi történik?

Bizony, EZ A SZEMÉLY TE MAGAD VAGY!

És nagyon nem mindegy, hogy ez a VALAKI, milyen állapotban van. 

Megértem, hogy szeretsz adni, segíteni másoknak. Ez dicséretes, jó tulajdonság. 

Üres kútból azonban nem lehet vizet merni. Muszáj, hogy törődj magaddal és Te is töltekezz valamiből. Emlékszel mit mondanak a repülőgépen? Ha gyerekkel utazol és baj történik, először magadra tedd fel az oxigénmaszkot csak utána a gyerekre. Ha Te jól vagy, csak akkor tudsz másoknak segíteni.

Mindent megteszel másokért, betartod a nekik tett ígéreteidet? Derék dolog! Bizonyára Te is kapsz viszonzást érte valamilyen formában. 

Vajon gondolkodtál-e már azon, milyen cserében vagy önmagaddal? Betartod-e a magadnak tett ígéreteidet vagy csúnyán el vagy adósodva?

1. Azt gondolom, sosincs késő rendbe tenni a dolgokat!

2. Nézd meg, mely területeken hanyagoltad leginkább el magad.

3. Ha ez az egészségeddel, testi állapotoddal, közérzeteddel, formáddal kapcsolatos, ebben tudok segíteni. Ha ezt rendbe tesszük, meglátod, a többihez is sokkal nagyobb erőd, energiád és magabiztosságod lesz.

4. Vágjunk bele együtt, nem kell egyedül végigcsinálnod. Segítek Neked. 

Keress bátran!

Csatlakozz a Mérlegidomár Facebook csoportomhoz és iratkozz fel YouTube csatornámra: https://youtube.com/channel/UCEpokRqD9n92aqgNM0Z9bZg

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegidomar.blog.hu/api/trackback/id/tr8017965478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása