Az egészséges, formás testért, a szófogadó mérlegért

Mérlegidomár

Mérlegidomár

6 OK, AMI MIATT A LEGTÖBB ÚJÉVI FOGADALOM BUKÁSRA VAN ÍTÉLVE

2023. január 08. - Gyarmati Györgyi Mérlegidomàr

Te is szoktál újévi fogadalmakat tenni? Talán már egyre ritkábban, hisz magad is tapasztaltad, hogy gyakran szalmaláng életűek ezek a fogadkozások. Mintha valami átok ülne rajtuk, ugye?

Tévedés azt hinni, hogy az időzítéssel van a baj. Akkor mi vele a gond? Mindjárt rátérek, előtte azonban vizsgáljuk meg, milyen hatással van Rád, ha rendre megszeged a magadnak tett fogadalmakat. Hogy érzed magad tőle?

 

- Ez bizony hihetetlen mértékben rongálja az önbecsülést.

 

- Rákényszerít, hogy önigazolásokat keress és hazudj magadnak. - Azért nem értem el, mert… - és Te is tudod, hogy bár jól hangzik, nem ez a teljes igazság. Az igazság az, hogy bizonyos dolgokat, amit kellett volna, nem tettél meg, másokat viszont, amiket nagyon nem kellett volna megtettél. Ennyire egyszerű. Ezzel nem szívesen szembesülsz, ezért mondasz "valamit", aztán rosszul érzed magad tőle.

 

- Visszahúzódsz attól, hogy merj álmodozni és célokat kitűzni, pedig ez egy éltető erő

 

- Ha nincsenek megvalósítandó céljaid, sodródsz az életben és más céljait valósítod meg, Te pedig nem éred el a boldogságot.

 

Így lehet beszerezni a sok kudarcot, reményvesztetté válni és lemondani minden próbálkozásról, elvetni a változás lehetőségébe vetett hitet. Az élet minden területére igaz ez. Ha pedig elvész a magunkba vetett hit, hogy képesek vagyunk változtatni és ezáltal változni, akkor mi marad? Egy megkeseredett ember!

 

Összefoglalva, nincs Rád jó hatással, ha nem valósítod meg a céljaidat, de az sem, ha semmilyen célt nem tűzöl ki.

 

Nézzük meg a 6 leggyakoribb okot, ami miatt rendre elbukod az újévi fogadalmakat:

 

1, Mindent EGYSZERRE akarsz megváltoztatni. Mintha az életedet ki akarnád fordítani egyik pillanatról a másikra. Lehet, hogy tényleg szükség lenne rá. A változáshoz azonban változtatásra van szükség és egyszerre több fronton harcolni nagyon erős fókuszt igényel.

 

2. ÁLTALÁNOS kívánságokat fogalmazol meg: le akarok fogyni, meggazdagszom, megtanulok angolul stb. Ok, de mit jelent ez pontosan?

 

3. NINCS HATÁRIDŐ, hogy mikorra akarod megvalósítani, amit kitűztél. Egy ködös célt valamikorra a távoli jövőbe kitenni? Hmm. sok sikert!

 

4. Csak a VÉGEREDMÉNYT fogalmazod meg, de az odavezető utat nem. Pedig a titok mindig a részletekben rejlik. Nézzük a fogyást, mint az egyik leggyakoribb fogadalmat! Miket fogok tenni azért, hogy lefogyjak húsvétig 10 kg-ot?

 

5. TÚLZÓ ELVÁRÁSOKAT támasztasz magaddal szemben. "Mert csak így van értelme!", "Ha csinálok valamit, csináljam rendesen!"

Maradjunk a fogyásnál:

A tesi órán mozogtál utoljára 25 éve, van rajtad 20 kg plusz, de eltervezed, hogy minden nap futsz 5 km-t. Amikor 200 m után oxigénsátor után esedezel, vagy lesérülsz, vajon milyen gyorsan esik kútba a remek terved? 

 

6. Nem az újévi időzítéssel van a baj, hanem az IDŐZÍTÉSSEL!

Az időzítés leánykori neve a HALOGATÁS. Újévkor, jövő hónapban, jövő héten, hétfőn, holnap. Miért nem most?

 

A maradék bejglit majszolva, eltervezed, hogy ….-kor óriási lendülettel belevágsz a fogyásba és (majd onnantól) nem eszel édességet…

Miért nem teszed le a bejglit most?

A kanapé kényelméből megfogadod, hogy ….-tól minden nap mozogsz 1 órát. Miért nem most teszed - legalább 10 percet?

 

Apukám pl. egyik napról a másikra letette a cigit. Semmi dráma, semmi hókusz-pókusz, csak egy szilárd elhatározás. Ezt kevesen tudják így megtenni.

 

A szokásaid juttattak el odáig, ahol most tartasz. Ezeken kell változtatni, hogy megváltozzanak az eredményeid. Bizonyos szokásokat valószínűleg el kell hagynod és újakat kialakítani. Évtizedes, önsorsrontó szokásokon változtatni - egyszerre akár többön is - embert próbáló.

 

A szokások megváltoztatásának megvan a mikéntje. Ha fokozatosan változtatsz a szokásaidon, sokkal messzebbre jutsz. Még akkor is, ha nem tökéletes minden. Ha mindig teszel egy lépést, bármilyen apró is legyen, ha a célod felé irányul, eljutsz oda. Ehhez bizony türelem kell, pedig manapság varázsütésre akarunk mindent, azonnal. 

Időt tudsz megtakarítani, ha szakember segítségét kéred.

A sikerhez nem kell fenekestül felforgatnod az életed. Változtasd meg az életmódodat lépésről lépésre.

 

Ehhez kapsz segítséget a  Mérlegidomár Facebook csoportban,

Csatlakozz, nézd meg a programjainkat és kérj díjmentes konzultációt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegidomar.blog.hu/api/trackback/id/tr8718020834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása