Az egészséges, formás testért, a szófogadó mérlegért

Mérlegidomár

Mérlegidomár

AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁSHOZ MINDENKI ÉRT

Hmmm... Akkor miért is vagyunk ilyen kövér ország?

2022. szeptember 22. - Gyarmati Györgyi Mérlegidomàr

Manapság már a táplálkozáshoz is mindenki ért. Ugyanúgy, mint a focihoz és a politikához. És jól látod, az UGYANÚGY-on van a hangsúly.

Mindenki TUDJA a titkot: hogy nem szabad kenyeret enni, meg 6 után enni és sokat kell mozogni, mégis kövér nép vagyunk. Akkor hogy is van ez? 

Van, akinek mégis sikerül lefogyni.

Nemrég olvastam valahol: Isten ments attól a "tanácsadótól", aki csupán a saját tapasztalata alapján akar másoknak tanácsot adni.

Azzal egészíteném ki: vagy "kiguglizta" az információkat a netről.

Minden ember más. Nincs két egyforma eset. A saját egészségével kísérletezhet az ember, de másokéval már felelőtlenség!

Bár sokat tud az orvostudomány az emberi test működéséről, de egyre inkább kiderül, még mindig mennyire keveset. Az orvosok nem tanulnak komolyabban a táplálkozásról, a dietetikus képzés kb 15 évvel van lemaradva a fejlett országokhoz képest, sok edző még mindig a rizs-csirke diétánál tart. Az élelmiszerek minősége romlik, egyre kevesebb bennük a tápanyag. Mellette olyan érzékenységek, egészségi gondok váltak napi szintűvé, akár divatossá, amikről 20-30 éve nem is hallottunk vagy elvétve fordultak elő. Pl. a mikrobiomról is csak pár éve hallani részletesebben és kiderült, több mindenre van hatással, mint korábban gondolták. 

Ki tudja ezt mind felelősséggel követni, feldolgozni, értelmezni, megoldást találni rá? Az, aki lefogyott 5-10-20-40 kilót? Le a kalappal előtte, de biztos hogy nem! 

Csakis olyan szakembernek van esélye rá, aki képzi magát ezen a területen, mégpedig ellenőrzött, megbízható forrásból, és ahol van:

✅️ valódi tudományos háttértámogatás - nem a "brit tudósokra" gondolok 

✅️ sok év tapasztalat

✅️ elég forrás a kutatásra, fejlesztésre

✅️ nyomonkövetés több évtizeden keresztül, nagyszámú emberen a következmények szempontjából 

✅️ megbízható termék háttér 

Én csak így vagyok hajlandó dolgozni, úgy gondolom, másképp felelőtlenség beleavatkozni emberek egészségébe.

Gondold végig, hogy a csodaszer/ csodamódszer, ami most jó ötletnek tűnik, vajon hosszú távon milyen hatással lehet a testedre, az egészségedre? Ugye Te sem szeretnél kísérleti nyúl lenni?

Válassz bevált, ellenőrzött, biztonságos és kiegyensúlyozott táplálkozási megoldásokat az egészséged érdekében! És még ott is Rád kell szabni, mert egyedi vagy.

Csatlakozz a Mérlegidomár Facebook csoporthoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegidomar.blog.hu/api/trackback/id/tr7517937358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása