Az egészséges, formás testért, a szófogadó mérlegért

Mérlegidomár

Mérlegidomár

CSAK A PÉNZ SZÁMÍT?

2022. október 07. - Gyarmati Györgyi Mérlegidomàr

FEL VAGYOK HÁBORODVA!

Néhány napja megkeresett egy távoli ismerős, hogy csatlakozzak hozzá, mert pár hete benne van egy bizniszben, étrend kiegészítőkkel foglalkoznak és rengeteg pénzt lehet keresni. Neki is van már 25 embere és minden szuper.

Egyrészt meglepődtem, mert tudja mivel foglalkozom (kiderült, hogy fogalma sincs a lényegről) és nem értettem, miért lenne jó nekem a legjobbat lecserélnem - itt ecsetelhetném az ezzel kapcsolatos tényeket, de ennek a posztnak nem ez a lényege.

Másrészt belül elkapott a harci ideg, hogy egészséggel kapcsolatos üzletről beszélünk, de CSAK A PÉNZRŐL VAN SZÓ. A pénz fontos, mindannyian abból élünk és a mennyiségétől függ, hogy mennyire jól. Üzletbe azért kezd az ember, hogy jövedelmet is termeljen vele. Ez mind rendben van.

De hol van a cserébe adott érték?

Hol van a szakértelem? 

Tapasztalat híján a tudás megszerzésére való minimális igény?

Hol a képzés, ahol ez megszerezhető? - Az nincs.

Hol a felelősség, amikor emberek táplálkozásába beavatkozunk? - Ezek csak vitaminok…Na meg egy csomó más dolog. 

Ha nem placebós a termék, akkor legalább minimális ismeretekkel csak kellene rendelkezni a használatával, kinek ajánlható, mire jó, kinek ellenjavalt témakörökben. Nem?

Nincs gond, ha ezeket nem tudja valaki rögtön. De abban a hitben élni, hogy nem is kell tudni róla semmit, hogy nem szükséges segítséget kérni alap dolgoknak utána nézni…, úgy érzem, ez felelőtlenség. Mi nem így dolgozunk.

Épp most írt rám egy új munkatársam, hogy egy pajzsmirigy problémás érdeklődőt átirányít hozzám, mert tudja, hogy ez az eset meghaladja a jelenlegi tudását. Együtt fogunk segíteni a hölgynek. Mert nem a pénzét akarjuk, hanem hogy eredménye legyen.

Szeretnék, egy olyan világban élni, ahol a pénz iránti sóvárgás nem előzi meg a segítő szándékot.

Te mit gondolsz erről a sztoriról?

STEP BY STEP ÉLETMÓDVÁLTÓ PROGRAM

Eleged van a helytelen táplálkozásból eredő egészségi problémákból és szeretnél végre teljes életet élni?

Jó lenne lefogyni pár kilót, de oly sok a kísértés?

Szeretnél az életmódváltás útjára lépni, de folyton elakadsz?

Szeretnéd rendbe tenni a táplálkozásodat, de mindig közbejön valami?

A munkád, napi rutinod miatt nem tudsz mindenre odafigyelni a táplálkozás terén?

Távolabb élsz, vidéken vagy külföldön akár és személyes találkozásra, klubéletre nincs vagy korlátozottan van időd?

Egy online közösség tagjaként szívesen inspirálódnál másoktól is?

A STEP BY STEP ONLINE PROGRAMOT NEKED TALÁLTUK KI! 

Lépésről lépésre sajátíthatod el az életmódváltás gyakorlatát, nem kell fenekestül felforgatnod az életedet, mégis eredményt fogsz elérni, hisz szakszerű segítséget kapsz.

‼️A program összes szolgáltatása DÍJMENTES!

Egyetlen feltétele van a csatlakozásnak, fogyaszd az általam javasolt reggelit, ami nekem is bevált és 7 éve imádom. 

Hogy miért kérem ezt? Mert biztos vagyok benne, hogy 

-  segíteni fog a szervezeted takarításában

-  tápanyagokkal való feltöltésében

-  energiaszinted növelésében

-  a jó napindításban

-  egészséges táplálkozási rutin kialakításában

-  a fogyásban

-  és nagyon finom

Érdekel miből áll az  EGÉSZSÉGES REGGELI PROGRAM?

Írj nekem vagy nézd meg a ➡️➡️➡️  Mérlegidomár Facebook csoportban!

1 hónap alatt rendbe tesszük az étkezéseidet, megoldást kapsz a problémáidra és leegyszerűsítjük a minőségi táplálkozásodat.

A program a végső célod eléréséig ismételhető.

‼️Jelentkezz most, hogy időben megkapd a havi reggelidet.

HA NINCS ELÉG FEGYELMED, LEGYEN TÖBB TÜRELMED!

Hadd osszam meg Elek tapasztalatát, aki az egyik 21 napos kihívás csoportban 6 nap alatt szemmel láthatóan sokat veszített a pocakjából:

“Sziasztok! Elérkeztünk az első hétvégéhez,mindent betartok,és csodálatosan érzem magam,tele vagyok energiával.Bár centit és kilót nem mértem,de az egész környezetem nem hiszi el,hogy 6 nap alatt ekkora a változás.”

Amiről írni akarok, az ebben a tapasztalatban a "MINDENT BETARTOK", vagyis a FEGYELEM. Gratulálok, a fegyelem csodákra képes és gyors eredményt hoz.

A gyors eredmény olyan sikerélményt ad, ami könnyebben tovább lendíti az embert a további sikerek felé.

Azt tapasztalom, hogy az amúgy fegyelmezett emberek töredéke képes ilyen fokú fegyelemre, ha táplálkozásról van szó. Szokásokat, sokszor évtizedes, berögzült rossz szokásokat valóban kutya nehéz megváltoztatni. És ha nincs elég fegyelmünk és/vagy türelmünk, akkor jön a csalódások és önigazolások sora. Pedig ha akarod, az életmódváltás lehetséges akkor is, ha … (ide bármit behelyettesíthetsz) Addig is csatlakozz a Mérlegidomár Facebook csoportba!

És itt lép be a képbe a TÜRELEM. Ha Te sem vagy képes mindent optimálisan betartani, akkor legalább légy türelmes. Ha volt türelmed pl.20 év alatt pocakot növeszteni, akkor most legyen türelmed (3 - 6 hónap vagy akár több, ha szükséges) lassabb tempóban változtatni.

Tudom, hogy olyan világban élünk, ahol mindent azonnal akarunk. Felgyorsult a világ. Változtass, hogy változhass! Ha Neked ehhez több idő kell, akkor légy türelmes.

Ebben Tanácsadóként sokat tudok segíteni, Hozzád igazítom a táplálkozási programot, olyan tempóban haladhatsz, amire képes vagy, de közben bátorítalak, ha kell, segítek korrigálni, türelemre intelek, de nem ítéllek el, ha megbotlasz az úton vagy nem minden tökéletes.

Sokat segíthetnek még olyan minőségi étkezést helyettesítők és kiegészítők, amik a Herbalife palettájàn vannak és egyszerűbbé, könnyebbé tehetik az utadat az életmódváltás útján. Ebben is érdemes szakember ajánlását követni, hisz akivel dolgozol magadon, az ismer legjobban, ő tudja mire van szükséged a céljaid és az életviteled alapján. Hallgass rá!

 

Ha szívesen elfogadod a segítségemet, keress bátran!
Addig is csatlakozz a ➡️➡️➡️  Mérlegidomár Facebook csoporthoz!

HA LEFOGYNÉK, JOBBAN ÁLLNA RAJTAM A RUHA?

Mi az emberek motivációja a fogyásra?

A legtöbb ember kezdetben csupán úgy gondol a túlsúlyára, hogy nem vagyok elég csinos és ha lefogynék 5-10-20-30 kilót, sokkal jobban állnának rajtam a ruhák…

Sokan, amikor meghìznak,  elkezdenek leplekben, bő ruhákban járni, megpróbálják elfedni a nyilvánvalót. A közösségi médiában az oldalukra az egész testet megmutató fotók nem kerülnek fel, vagy ha az arcképüket sem gondolják vállalhatónak, jönnek a csodás virágok, cuki cicusok és kutyák. Honnan tudom? Mert nekem is a cicám volt évekig a profilképem. Nem volt különösebben bajom magammal, de úgy gondoltam, mutogatni azért nem fontos.

A kilók gyakran alattomosan kúsznak fel az évek során. Évente csak 2-4 kiló.. Az 5 év alatt 10-20 kg, 10 év alatt 20-40 kg plusz is lehet. Kimondani is sok. Persze kezdenek megjelenni egyéb tünetek is, viszont a hónapok, éves alatt van idő hozzászokni és van idő elfogadható magyarázatokat gyártani:

Korral jár

Nehéz a csontom

Engem így (is) szeretnek

A kolléganőimnél még így is jobban nézek ki

A hormonok…

…egyéb kreatív ötlet

Hölgyeim, uraim, ne ámítsuk magunkat! A túlsúly elsősorban nem esztétikai, hanem sokkal inkább egészségbe markoló kérdés. Az, hogy kinek mi tetszik, amúgy is szubjektív.

A túlsúly egy kóros állapot, ami rengeteg betegség előszobája:

- Izületi- és egyéb mozgásszervi problémák

- Szív-és érrendszeri betegségek

- Cukorbetegség

- Légzési zavarok

- Daganatos betegségek

- Alvásproblémák

- Szexuális zavarok

- Emésztéssel kapcsolatos betegségek

…és még sorolhatnám.

Tehát a túlsúly nem játék.(nem a plusz 2 kg-ról van szó!) A megelőzés a legjobb, de sosincs késő változtatni.

Kezdd el most, kezdd el kis lépésekben. A táplálkozáson nagyon sok múlik, kb 80%. Ha a hiányzó 20 %-ot, a mozgást is oda tudod mellé tenni, csodás változások elé nézel.

Ha szeretnéd levágni az utadon a fölösleges kanyarokat, kérj szakszerű segítséget!

Csatlakozz a ➡️➡️➡️  Mérlegidomár Facebook csoporthoz!

 

A TE TESTED IS IGAZI TÚLÉLŐ?

Mi mindent bír ki, amit teszel vele?

Sokan azt gondolják, hogy ami gyors eredményt ígér vagy hoz, az biztos jó megoldás. Biztos vannak olyan területek, ahol ez igaz, de úgy gondolom, az egészségünkkel kísérletezgetni nem a legokosabb dolog, azzal együtt, hogy kísérlet mindig is zajlott. A fejlődéshez szükséges kísérletezni, új utakat keresni, felderíteni. Az emberi szervezet nagyon bonyolult, talán ez az oka, hogy oly sokfèle megközelítéssel találkozhatunk a táplálkozáshoz fűződően. 

Az ellentmondásos módszerek között ezért oly nehéz eligazodni és jól dönteni.

Az emberi test pedig sok mindent kibír. Igazi túlélő.

Túléli a hízlalást, a koplalást, a rendszertelen evést, a kevés folyadékfogyasztást, a divatdiétákat, az eszement fizikai megterhelést, a tunyulást, a böjtöt, a reggeli kihagyását, a falásrohamokat, ünnepek idején a rosszullétig folyó zabálásokat, a szénhidrát megvonást, a zsírt-zsírral evést, az egész napi csipegetést, a szélsőséges diétákat, a fogyis csodabogyókat, a "kitudjamibőlvan" vödrös fehérjéket, a "működj másképp" üzemmódra kényszerítést, az indokolatlanul felírt vagy csak reklàm hatására bekapkodott gyógyszereket és még egyéb dolgokat, amit teszünk vele.

Hogy kinek mi helyes vagy ártalmas, azt az eltelt idő igazolja vissza. Lehet, hogy rövid távon kedvezőek a hatások, jól érezzük magunkat tőle. Azt gondoljuk: Ez az! Ez a nekem való, hisz fogyok/ jól érzem magam /vagy éppen még semmi gondot nem okozott, amit tettem a testemmel. Na nem azért, mert az jó neki, hanem mert igazi TÚLÉLŐ. Ezt is kibírta. Na, jó, lehet, hogy vannak bizonyos jelek… , de azt megmagyarázzuk. Pro és kontra tudunk érvelni amellett, amit csinálunk, igaz?

Arra biztatlak, hogy a JÓZAN ÉSZ alapján dönts arról, hogy mit teszel a testeddel és vedd figyelembe azt is, hogy hosszú távon mit okozol vele. Az egészség egy törékeny dolog és mint egy vázát, ezt is meg tudjuk "ragasztgatni", de sosem lesz olyan, mint volt. Ezt persze fiatalon, még egészségesen nehéz elhinni, amikor az ember azt hiszi, hogy golyóálló, de kérdezz meg beteg embereket.

A józan ész és a tapasztalatom alapján azt gondolom, a kiegyensúlyozottság jobb, mint a szélsőség. Ezt képviselem. 

Te mit gondolsz erről?

AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁSHOZ MINDENKI ÉRT

Hmmm... Akkor miért is vagyunk ilyen kövér ország?

Manapság már a táplálkozáshoz is mindenki ért. Ugyanúgy, mint a focihoz és a politikához. És jól látod, az UGYANÚGY-on van a hangsúly.

Mindenki TUDJA a titkot: hogy nem szabad kenyeret enni, meg 6 után enni és sokat kell mozogni, mégis kövér nép vagyunk. Akkor hogy is van ez? 

Van, akinek mégis sikerül lefogyni.

Nemrég olvastam valahol: Isten ments attól a "tanácsadótól", aki csupán a saját tapasztalata alapján akar másoknak tanácsot adni.

Azzal egészíteném ki: vagy "kiguglizta" az információkat a netről.

Minden ember más. Nincs két egyforma eset. A saját egészségével kísérletezhet az ember, de másokéval már felelőtlenség!

Bár sokat tud az orvostudomány az emberi test működéséről, de egyre inkább kiderül, még mindig mennyire keveset. Az orvosok nem tanulnak komolyabban a táplálkozásról, a dietetikus képzés kb 15 évvel van lemaradva a fejlett országokhoz képest, sok edző még mindig a rizs-csirke diétánál tart. Az élelmiszerek minősége romlik, egyre kevesebb bennük a tápanyag. Mellette olyan érzékenységek, egészségi gondok váltak napi szintűvé, akár divatossá, amikről 20-30 éve nem is hallottunk vagy elvétve fordultak elő. Pl. a mikrobiomról is csak pár éve hallani részletesebben és kiderült, több mindenre van hatással, mint korábban gondolták. 

Ki tudja ezt mind felelősséggel követni, feldolgozni, értelmezni, megoldást találni rá? Az, aki lefogyott 5-10-20-40 kilót? Le a kalappal előtte, de biztos hogy nem! 

Csakis olyan szakembernek van esélye rá, aki képzi magát ezen a területen, mégpedig ellenőrzött, megbízható forrásból, és ahol van:

✅️ valódi tudományos háttértámogatás - nem a "brit tudósokra" gondolok 

✅️ sok év tapasztalat

✅️ elég forrás a kutatásra, fejlesztésre

✅️ nyomonkövetés több évtizeden keresztül, nagyszámú emberen a következmények szempontjából 

✅️ megbízható termék háttér 

Én csak így vagyok hajlandó dolgozni, úgy gondolom, másképp felelőtlenség beleavatkozni emberek egészségébe.

Gondold végig, hogy a csodaszer/ csodamódszer, ami most jó ötletnek tűnik, vajon hosszú távon milyen hatással lehet a testedre, az egészségedre? Ugye Te sem szeretnél kísérleti nyúl lenni?

Válassz bevált, ellenőrzött, biztonságos és kiegyensúlyozott táplálkozási megoldásokat az egészséged érdekében! És még ott is Rád kell szabni, mert egyedi vagy.

Csatlakozz a Mérlegidomár Facebook csoporthoz!

NEKEM NEM KELL FOGYNOM!

Minek nekem a Mérlegidomár oldal vagy csoport, hisz nem kell fogynom!
Hála Istennek! Gratulálok! Neked egy csomó betegségre, tünetre kisebb az esélyed.
Azért hidd el, van miről beszélnünk.
Felkeresett egy 28 éves fiatalember, segítséget kért. Látszólag pedig minden rendben, rendszeresen sportol, jó a felépítése, izmos, időre eszik, dobozolja az előre elkészített ételt - most is hozta magával. Mégis van gond…Valami nem stimmel odabent…
A testanalízis eredménye: minden érték álomszerű, kivéve kettőt. Az sem tragikus - a normál értéken belül van, de a határon - MÉG!
Kitalálod, milyen értékekről van szó?
Bizony bizony… a testzsír és a zsigeri zsír a lúdasValami nem stimmel. Ilyen életmód mellett ez nincs rendben. És ő tudja, érzi, ezért keresett meg.
Szerencsére egyre többen kerülnek hozzám olyanok, akik külsőleg jó állapotban vannak és a külvilág nem is érti talán, hogy őket miért érdekli az életmódváltás.
Egyre több ember egészségtudatos, különösen a fiatalok. Ők azok, akik keresik az utat, szeretnék megőrizni a jó állaputukat, elkerülni az elhízást vagy egyéb problémákat, esetleg már ők is a meglévő gondjuktól szabadulnának. Manapság olyan sokféle irányba lehet elindulni, annyi módszer, infó, tutti tipp van fent a neten, hogy ebben bizony el lehet veszni.
Pedig a vékony, sportos embereknek is lehetnek ám táplálkozáshoz kapcsolódó gondjai. Pl:
- Rossz az emésztésük, puffadnak
- Alvási problémáik vannak
- Energiahiánnyal küzdenek
- Bőrproblémáik vannak - emésztési gondok is okozhatják
- Nem tudnak izmot építeni, hízni
- Nem minőségi izmot építenek
- Allergiásak
- Étel intoleranciáktól szenvednek
- Javítanának a rossz táplálkozási szokásaikon, mielőtt gond lesz
- Jobb minőségű táplálékot keresnek az eddigiek helyett vagy mellé
- Javítanának a sportteljesítményükön
- Jobb koncentrációs képességet szeretnének
- Egyszerűbb megoldást keresnek a minőségi táplálkozásra
vagy csak szeretnék megőrizni a jó állapotukat.
Náluk sokszor nagyon egyszerűen helyre tudjuk tenni a dolgokat. Alapos feltérképezés után néhány apró változtatás rendszerint elegendő. Aki alapvetően jó állapotban van, többnyire jó szokásokkal bír és fegyelmezett, gyorsabban tudunk haladni. Néha több időre van szükség és több változtatásra.

Szakemberként abban tudok segíteni, hogy személyre szabott megoldást kapj a problémádra.
Csatlakozz a Mérlegidomár Facebook csoporthoz akkor is, ha nem vagy túlsúlyos!
nevtelen_terv.png
Keress bátran!

A mérleged barátod vagy ellenséged?

Úgy érzed a mérleged már rég nem a barátod?
Igyekszel vele jóban lenni, naponta ráállsz, de az istennek sem azt mutatja, amit látni szeretnél?
Pedig Te mindent megteszel! Egészségtudatos vagy, rendszeresen mozogsz mégis úgy érzed, teljesen fölöslegesen kínzod és fosztod meg magad a finom falatoktól… Azt gondolod, ez bizony csak a genetikával, a koroddal és a nehéz csontozatoddal magyarázható, azon meg úgysem tudsz változtatni és így, ennyi túlsúllyal kell leélned az életedet. Ámen!
Hagyj fel ezekkel a téves gondolatokkal, mert egy hamis egészségtudatos állapotban tartanak és sikerélmény helyett folyamatos kudarccal kell szembenézned.
Válts inkább nézőpontot:
A súlyod 1-2 kg is tud ingadozni naponta, ez még nem tragédia. A súlycsökkenés lehet egy csalóka illúzió, ha izomból vagy vízből veszítesz, ahogy az is, hogy nem mozdul a mérleg, pedig teljesen jó úton jársz. Ne állj a mérlegre naponta, nem ez számít először. A változás sokszor előbb jön közérzetben, ha feltöltődik a tested tápanyaggal, centiben, ha zsírból fogysz és a mérleg utána kezd szimpatikus eredményt mutatni. Légy türelmes!
Döntsd el, hogy gyorstalpalókkal próbálkozol vagy egy intelligens, hosszú távú megoldást keresel az egészségedre és a fogyásra?
Már az is jó, ha körülnézel, olvasol, tájékozódsz a témában. Lehet, hogy ezen már túl vagy és mégsem tartasz ott, ahol szeretnél. Ha eleged van a vargabetűkből és tisztában akarsz lenni azzal, hogy mi a helyes út számodra, akkor érdemes gyorsítósávra váltani és szakember segítségét igénybe venni. Aki erre szakosodott, nagy tapasztalattal rendelkezik, rengeteg időt és fáradságot tud Neked megtakarítani.
Én 7 éve tanulom, gyakorlom és tanítom a táplálkozási ismereteket, segítem személyre szabott, gyakorlati megoldásokkal az ügyfeleimet. Neked is fogok tudni segíteni.
Csatlakozz a Mérlegidomár Facebook csoporthoz 
Kérj időpontot a díjmentes konzultációra, ahol kiderítjük az elakadásod okát és megzabolázzuk azt a mérleget!

 

süti beállítások módosítása